Mijn naam is Jan Nederveen. Ik ben geboren in 1963 en woon al 14 jaar met plezier in Delfgauw. Ik heb mijzelf aangemeld voor de kandidatenlijst van Progressief Pijnacker-Nootdorp omdat ik vind dat deze gemeente veel groener en socialer kan worden. Ik ben al 8 jaar raadslid en ben woordvoerder ruimtelijke ordening en duurzaamheid. Bij alle plannen stel ik mijzelf de vraag kan dit duurzamer en socialer en dat is meestal wel het geval. Ik wil mij voor de komende raadsperiode inzetten om onze gemeente echt duurzaam te maken. Nu blijft het teveel steken bij mooie plannen.
Overdag werk ik bij de gemeente Delft als strategisch  adviseur en heb daarvoor voor de TU Delft gewerkt als verkeersonderzoeker bij de faculteit Technische Bestuurskunde. Ik geef nog regelmatig gastcolleges op de TU.

e-mail Jan via: jan@progressiefpn.nl

Jan Nederveen
Saskia Kleewein

Sinds 2006 woon ik met echtgenoot Dirk Bazuin en onze twee kinderen met veel plezier in Nootdorp. Mijn motivatie om de lokale politiek in te stappen is dat ik slecht tegen sociale ongelijkheid en sociaal onrecht kan. En omdat ik graag mee wil doen. “Decisions are made by those who show up”. Een sterk links geluid is belangrijk, zeker in Pijnacker-Nootdorp en daarom ben ik blij dat de PvdA en GroenLinks lokaal de handen ineen geslagen hebben en samen onder de naam Progresief PN verder gaan.
De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest als parkmanager, onder andere op de bedrijventerreinen Oostambacht, Heron en Ruyven, en als zelfstandig adviseur en projectmanager op het gebied van veilig ondernemen en criminaliteitspreventie.
Ik ben al een aantal jaren actief voor de PvdA Pijnacker-Nootdorp, eerst als bestuurslid, daarna als campagnecoördinator en afdelingsvoorzitter.

e-mail Saskia via: saskia@progressiefpn.nl

Ik ben Jan-Willem Maas, geboren in 1968. Met mijn vrouw twee kinderen woon ik met heel veel plezier in Tolhek in Pijnacker. Ik ben niet opgegroeid in deze gemeente, maar een gemeente verderop, nl. Berkel en Rodenrijs.
De belangrijkste reden voor mij om te kiezen voor een partij als Progressief Pijnacker-Nootdorp is dat ik het belangrijk vind dat iedereen mee kan doen. Eigen verantwoordelijkheid is belangrijk, maar voor hen die het echt nodig hebben moet er een sociaal vangnet zijn. Naast lidmaatschap van onze lokale partij, ben ik ook lid van de PvdA.
Op dit moment ben ik in de fractie verantwoordelijk voor de onderwerpen: Jeugdzorg, Sport, Cultuur, Afvalbeleid en Financiën. Verder ben ik lid van de Auditcommissie.
In het dagelijks leven ben ik salesmanager bij een IT bedrijf. Wat ik belangrijk vind in het bedrijfsleven is dat er niet alleen gekeken wordt naar winstmaximalisatie, maar dat er ook oog is voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid van een bedrijf. De mens en de omgeving zijn minstens zo belangrijk. Dat is voor mij dan ook het kompas als het gaat om economische ontwikkeling in onze gemeente.

e-mail Jan-Willem via: jan-willem@progressiefpn.nl

Jan-Willem Maas
Dilara Gök

Mijn naam is Dilara Saadet Gök. Ik ben geboren in 1995 en woon samen met mijn familie met veel plezier in Nootdorp. Ik kan intens genieten van onze prachtige gemeente en maak graag lange wandelingen samen met mijn moeder en zusje. De voornaamste reden dat ik mijzelf verkiesbaar heb gesteld voor de verkiezingen namens Progressief Pijnacker- Nootdorp is dat ik een grote voorstander ben van sociale gelijkheid, solidariteit, duurzaamheid en diversiteit. Progressief Pijnacker-Nootdorp onderscheidt zich bij uitstek van de andere partijen als het gaat om deze cruciale punten. In de huidige samenstelling van de Gemeenteraad ontbreekt de diversiteit. In een lokale volksvertegenwoordiging vind ik het belangrijk dat dit tot zijn uiting komt in bijvoorbeeld de categorie leeftijd. Met 25 jaar onderscheid ik mij van de rest maar hoop ik vooral deze standpunten te vertegenwoordigen en om meer jongeren te inspireren en te motiveren om op te komen voor hun idealen en belangen door zich aan te sluiten bij een politieke partij.

e-mail Dilara via: dilara@progressiefpn.nl

Ik ben Wineke ’t Hart (1964) en ben gemeenteraadslid voor Progressief Pijnacker-Nootdorp.Ik woon sinds 2008 naar volle tevredenheid in Nootdorp, met partner en twee kinderen. Na een tijd zzp’er te zijn geweest met een eigen praktijk, werk ik nu voor iemand met een Persoonsgebonden budget. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij de SWOP als begeleider van vluchtelingen.
In de gemeenteraad maak ik me sterk voor een ruimhartig sociaal domein, een milieuvriendelijke afvalverwerking, een klimaatneutrale gemeente en robuuste natuur. Als kind was ik al in de weer met het onrecht in de wereld. Op m’n dertiende stopte ik met vlees en vis eten, omdat ik niet mee wilde doen aan de bio-industrie en de overbevissing. Ook organiseerde ik samen met vriendinnen scholierenstakingen tegen de kernwapens in ons land. Later werd ik actief in, onder andere, Jongeren tegen Kernwapens, Nederland Bekend Kleur en Milieudefensie.
Ik lever graag een bijdrage aan een aarde waarin we respectvol omgaan met alles wat leeft en waar iedereen de mogelijkheid krijgt om zichzelf te ontplooien.

e-mail Wineke via: wineke@progressiefpn.nl

Wineke ’t Hart