Mijn naam is Marieke van Bijnen en ik ben geboren in 1984. Samen met mijn vriend en ons samengestelde gezin met vijf kinderen (Arnoud, Isabelle, Alexander, Mare en Jorrit) wonen wij in de wijk Tolhek in Pijnacker. Wij wonen met veel plezier in onze gemeente. Vooral omdat het een kinderrijke gemeente is, met veel groen en mooie voorzieningen in de buurt zoals scholen, speeltuinen, winkels en verenigingen. Mensen zeggen elkaar gedag en kijken naar elkaar om. Van jongs af aan ben ik politiek actief. Mijn ideaal is dat mensen een gelijke kans krijgen om het optimale uit zichzelf te kunnen halen. Ik geloof dat de samenleving voor alle mensen een gelukkigere plek is als mensen naar elkaar omkijken, elkaar ondersteunen en hun talent optimaal benutten. In de periode dat ik actief ben in de gemeenteraad heb ik- samen met mijn collega’s- ervoor gezorgd dat kinderen die opgroeien in armoede schoolspullen kregen en mee kunnen doen bij een sport- of culturele vereniging. Ook heb ik veel aandacht gevraagd voor goede zorg voor onze inwoners die dit nodig hebben, het toegankelijkheid van cultuur voor iedereen, door de introductie van de Rotterdampas voor onze inwoners.