Voor de meesten van ons is de zomervakantie voorbij. Het gemeentebestuur heeft afgelopen donderdag het nieuwe raadsjaar geopend met een etentje in de Balije Tuin. Vanaf komende week wordt er weer vergaderd. In deze nieuwsbrief delen we onze agenda van september en blikken we kort terug op de gang van zaken rond de opvolging van Ilona Jense als wethouder.

Wisseling van wethouder
Ilona Jense kondigde vlak voor het zomerreces haar vertrek aan als wethouder om burgemeester te worden in Hulst (Zeeuws-Vlaanderen). Al liet de VVD weten dat zij Bert van Alphen bereid hadden gevonden om het proces rond de opvolging van Ilona te begeleiden. Daar konden wij ons in vinden en een aantal weken geleden hebben Saskia en Jan-Willem een gesprek met Bert gevoerd. Inmiddels is bekend gemaakt dat huidig VVD-fractievoorzitter Bart van Straten de beoogd opvolger is.

Werkbezoek
Kavita en Saskia hebben gesproken met twee bezorgde inwoners over hun wens voor een geschikte(re) locatie voor de bridgevereniging en andere (ouderen)verenigingen in Nootdorp.

Komende maand op de agenda

 • Hoorzitting ontwerpbestemmingsplan Ackerswoude 2021
 • Verklaring van geen bedenkingen Langelandseweg 18
 • Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Correctieve herziening Verzamelplan 2020-2021”
 • Concept uitwerking participatiebeleid
 • Startnota Integraal Veiligheidsplan 2023-2026
 • Ontwerpbestemmingsplan “Oude Polder – dierenpension”
 • Ontsluitingsweg Oude Polder
 • Ontwerpbesluit verklaring van geen bedenkingen voor realiseren sociaal cultureel centrum op locatie Emmastraat 84 te Pijnacker
 • Beheerplan wegen 2022-2025
 • Evaluatie en vervolgstappen duurzaamheidslening en energieadvies
 • Rekenkameronderzoek implementatie Omgevingswet

Kortom, genoeg te doen de komende weken!

Fractievergaderingen
De fractie vergadert iedere maandagavond vanaf 20 uur in het Bestuurscentrum, Emmastraat 165, Pijnacker. Als je mee wilt denken/praten over één of meer van bovenstaande onderwerpen ben je vanaf maandag 5 september van harte welkom. Neem contact met ons op als je wilt weten wanneer we welk onderwerp voorbereiden of kom gewoon langs. Het bestuurscentrum is ’s avonds gesloten voor publiek, maar als je ons belt komen we de deur voor je open doen.

Met een groene en sociale groet,

Saskia Kleewein – 06-18125518
Jan-Willem Maas – 06-82934762
Kavita Hira – 06-47258260
Dilara Gök – 06-31995706
Tim Geutjes – 06-48176367
Mirjam Hubert – 06-28564791

Categories: Fractie