Goed nieuws voor kinderen en volwassenen die mee willen doen met sport of cultuur

Progressief Pijnacker-Nootdorp is enthousiast over de uitbreiding van mogelijkheden voor kinderen en volwassenen met een laag inkomen om mee te doen met sporten of culturele activiteit.

Kinderen kunnen al enkele jaren kiezen voor een bijdrage voor sportcontributie of een culturele cursus. Jan-Willem Maas stelde de gemeenteraad voor om dit te veranderen in de mogelijkheid te kiezen voor alle twee. “Heel veel kinderen maken gebruik van de sportactiviteit namelijk zwemles en wij zouden het mooi vinden als deze kinderen ook een muziekles zouden kunnen volgen, bijvoorbeeld.“ Een meerderheid van de raad vond dit ook een goed idee.

De fractie Progressief Pijnacker-Nootdorp deed dit voorstel in aanvulling op het voorstel van het College om het jeugdfonds sport & cultuur uit te breiden met een fonds voor volwassenen. “We hebben hier in 2021 al op aangedrongen en we vinden het mooi dat het nu mogelijk wordt.” De fractie vindt mee kunnen doen in onze gemeenschap belangrijk. Het draagt bij aan de gezondheid van de inwoners van onze gemeente.

Categories: Persbericht