Donderdag 24 september 2020 is Marieke van Bijnen door de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp als wethouder benoemd. Door deze benoeming heeft Marieke de gemeenteraad verlaten en heeft de fractie van Progressief PN, combinatie PvdA en GroenLinks, een nieuwe samenstelling. De fractie heeft besloten dat Jan Nederveen het fractievoorzitterschap op zich neemt. Jan Nederveen is zeer ervaren in de gemeenteraad en heeft in de afgelopen raadsperiodes ook de rol van vice- fractievoorzitter vervuld.

De nieuwe fractie bestaat uit: Saskia, Jan, Wineke, Jan-Willem en Dilara (niet op de foto)

Wineke ’t Hart heeft de vrijgekomen plaats van Marieke in de gemeenteraad ingenomen en zal naast Jan-Willem Maas, Saskia Kleewein en Dilara Gök de fractie gaan versterken. In de vorige raadsperiode was Wineke ook gemeenteraadslid. Wineke ’t Hart is vanwege haar ervaring, enthousiasme en betrokkenheid bij de gemeente een aanwinst voor de fractie.

De vernieuwde fractie van Progressief PN ziet de komende periode met veel vertrouwen tegemoet en gaat verder om het gecombineerde progressieve geluid van PvdA en GroenLinks te laten horen.

Categories: Fractie