Op 15 maart 2023 zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Daarom organiseert Progressief Pijnacker-Nootdorp een leuke en informatieve wandeling met de vereniging voor Natuur- en Milieubescherming Pijnacker-Nootdorp en de lijsttrekkers voor het waterschap Delfland van Water Natuurlijk en de PvdA.

We verzamelen om 10 uur bij het buurthuis Het Oude Laarsje aan de Oude Leedeweg 62A in het buurtschap Oude Leede. Daar zullen we wat drinken, met elkaar kennismaken en kort in gesprek gaan over de waterkwaliteit in Delfland in het algemeen en in Delfgauw in het bijzonder.

Zuidpolder

De waterkwaliteit staat onder druk en er komt veel bij kijken om aan de wettelijke kwaliteitseisen te voldoen. Overheden, natuurbeheerders en boeren hebben afspraken gemaakt om in de Zuidpolder een weidevogelgebied te realiseren. De ontwikkeling van het weidevogelgebied draagt bij aan verbetering van de waterkwaliteit en biodiversiteit.

Bij goed weer gaan we op de fiets naar de Zuidpolder van Delfgauw om vervolgens wandelend het gebied te verkennen. Kom zo mogelijk dus op de fiets! Er is maar beperkte ruimte voor auto’s om te parkeren.

Wij hopen je dan te zien! Leuk om elkaar te  ontmoeten en meer te weten te komen over ons watersysteem. Aanmelden is handig en kan bij Lobke op lobkezandstra@gmail.com

Categories: Bestuur