Vol overtuiging is Marieke van Bijnen (37) door de leden van Progressief Pijnacker-Nootdorp, PvdA en GroenLinks gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

© Jan Willem van Eijk, Beeldenstudio 2021

Progressief PN is het samenwerkingsverband van de PvdA en GroenLinks in onze gemeente. Marieke van Bijnen: “Ik ben blij met het vertrouwen dat de partij en de leden in mij hebben. Ik voel mij gesteund door een sterk team.”

Sinds de vorige verkiezingen in 2018 werken PvdA en GroenLinks naar volle tevredenheid samen binnen één partij om een sociaal, groen en duurzaam beleid voorop te zetten in onze gemeente. Hierbij betrekken we ook graag onze inwoners, door contact te leggen én te houden met wijken en maatschappelijke organisaties.

De kandidatencommissie heeft een divers team samengesteld, een mix van ervaren raadsleden aangevuld met nieuwe talenten. Marieke van Bijnen: “Met verschillende kwaliteiten en invalshoeken, houd je elkaar scherp binnen een partij. Daarnaast hebben we actieve leden die graag met ons meedenken en ons ondersteunen.”

Sinds 2020 is Marieke van Bijnen wethouder Sociaal Domein, Gezondheidsbeleid, Afvalbeleid en Inburgering. Jarenlange ervaring als raadslid voor de PvdA en Progressief PN komen daarbij goed van pas. 

Saskia Kleewein is de nummer 2 op de lijst. Zij heeft ook brede politieke ervaring: ze was actief binnen het bestuur van de PvdA en is een van de initiatiefnemers van Progressief PN. Sinds 2018 is zij raadslid en woordvoerder voor wonen en ruimtelijke ordening. Op 3 staat Kavita Hira, een nieuw talent binnen de partij. Zij wil zich graag inzetten voor het sociaal domein.

De huidige fractieleden Jan-Willem Maas, Dilara Gök, Jan Nederveen en Wineke ’t Hart staan op plek 4 tot en met 7. Ze zijn allemaal zeer betrokken bij de partij en willen aan de slag om onze gemeente groener, duurzamer en socialer te maken.

In totaal telt de lijst van Progressief PN 32 kandidaten. De hele lijst is hier beschikbaar